Вода для щоденного пиття - столова або мінеральна?

Що таке якісна вода?

Всі ми, напевно, чули такі твердження: «Вода - основа всього живого» або «Людина на 80% складається з води». І це аж ніяк не є перебільшенням. Неможливо перебільшити значення настільки життєво необхідного компонента. Вода є частиною всіх живих організмів на планеті: рослин, риб, тварин. В тому числі, зрозуміло, і людини. Близько 90% всіх процесів в людському організмі відбуваються з її участю. Вода необхідна для підтримки життя і, отже, від якості вживаної води безпосередньо залежить стан нашого здоров'я.

При всій удаваній невичерпності ресурсу та різноманітності варіантів проблема вибору оптимальної води перед сучасною людиною стоїть досить гостро.

Уявлення про гарну питну воду у людей можуть відрізнятися. Для одних пріоритетним є ступінь корисності покупної води для здоров'я; для інших достатньо того, щоб вода була чистою і добре тамувала спрагу; треті роблять свій вибір води виключно за смаковими якостями; і, нарешті, четвертим важливо, щоб вода була неодмінно газованою і прохолодною. Багато з тих, хто купує воду для приготування їжі, висувають ще одну вимогу щодо якості води: вони хочуть, щоб при кип'ятінні не було накипу на стінках чайника або каструлі (повністю відповідає цьому критерію тільки дистильована вода). Основним  критерієм якісної води з медичної точки зору вважається її корисність для здоров'я при повсякденному вживанні.

Якість загальнодоступної водопровідної води залишає бажати кращого, але у вигляді альтернативи на сьогоднішній день на ринку представлено безліч різних видів покупної води. В тому числіі з різним ступенем мінералізації. Розрізняють лікувальні, лікувально-столові та столові мінеральні води. Якщо воду, яка відноситься до перших двох категорій, слід вживати дозовано, за рекомендацією лікаря, то столову мінеральну воду, всупереч поширеній помилці, можна вживати регулярно.

Щоденне вживання столової мінеральної води не призводить до накопичення солей в організмі, а осад в ній не свідчить про погану якість, навпаки, підтверджує її природне походження. Столові мінеральні води рекомендується вживати в сирому вигляді, тому що при кип'ятінні частина солей розкладається у воді. Воду не варто доводити до інтенсивного кипіння і, тим більше, не потрібно піддавати її багаторазовому кип'ятінню, щоб уникнути появи білого нальоту, яка виникає через кальцій, розчинений в ній. Втім, цей наліт абсолютно нешкідливий для здоров'я. Причиною його виникнення є те, що при довгому нагріванні або кип'ятінні відбувається перехід водорозчинних солей кальцію і магнію вугільної кислоти - бікарбонатів - в погано розчинні у воді карбонати: солі CaCO3 - це звичайна крейда і MgCO3, які й випадають у вигляді м'якого білого осаду.

Вибір столової мінеральної води є оптимальним варіантом, який відповідає одночасно багатьом вимогам, що пред'являються до гарної воді, а вживання якісної води в достатній кількості позитивно впливає на імунну систему, дозволяє підтримувати фізичну і розумову активність на належному рівні, що особливо важливо при сучасному ритмі життя в умовах мегаполісів.

Саме такою водою є природна столова вода «Рощинська», яка видобувається в екологічно-чистому місці. Її склад збалансований самою природою та є ідеальним для щоденного вживання.